Language switching

Sunday, January 1, 2017

Cíle na rok 2017

Nejpředněji: Vše nej v novém roce! 🎉🎉🎉 Ať je pro Vás velmi vydařený, se spoustou genealogických ůspěchů, mnoho nových DNA shod a hlavně jen a jen zdravé rodinné příslušníky.

Nový rok je vždy skvělá příležitost udělat si ve věcech pořádek a pustit se do toho s novou vervou.

Takže čeho bych rád dosáhnul? Některé cíle jsem již zmiňoval ve dvou posledních bilančních blozích. Zahrnuji je tedy do celkového seznamu, který seřadím podle důležitosti.

  1. Mít zdravého syna. Juchúúú! Nejde o čistě genealogicky ani čistě genetický cíl, ale péče o novorozeného syna bude určitě z toho nejzajímavějšího, co 2017 nabídne. Za daň padne nějaký ten volný čas - takže prosím omluvte případné delší odmlky. Rovněž bych rád touto formou obrovsky poděkoval své úžasné ženě. Díky lásko, miluju Tě 💖
  2. Zdokonalit rodokmen. Tomuto tématu a jeho podbodům jsem se věnovali v posledním loňském bilančním blogu.

    2.1. Identifikovat 40% mých vlastních předků do 10té generace včetně. To znamené identifikace 818ti předků (z celkových 2046ti). Dnes jich [pravděpodobně] znám 512. To tedy znamená identifikovat dalších 306 nových předků v roce 2017.

    2.2. Nalézt polovinu předků mého dědy z otcovy strany v 7mé generaci - tj. 64 mých prapraprapraprapra.
  3. Napsat sérii blogů v češtině pro začátečníky s genetickou genealogií.
  4. Najít alespoň jednoho z mých dvou nejbližších neznámých předků. Jeden pradědeček mé babičky z otcovy strany a jeden pradědeček dědy z otcovy strany jsou neznámí (babičky byly nemanželské). Atakovat jejich identitu pomocí DNA je od začátku jeden z hlavních plánů mé geneticko genealogické kariéry. Kdyby se podařilo alespoň jednoho najít, byl by to signifikantní výsledek.

    4.1. Tento cíl zahrnuje sběr maximálního možného počtu relevantních DNA vzorků na otcově straně rodiny.

    4.2. Pracovat na rekombinační mapě otcovských chromozomů a maximalizovat pokrytí předky.
  5. Otestovat naše děti. Se ženou jsme se shodli, že do toho půjdeme, za pár let to bude běžná součást poporodního vyšetření. Takže najít nejlepší možnost a uskutečnit ji bude jedna ze zajímavých částí 2017.
  6. Začít sloupek "Předek týdne" - kde podrobně bloguju o jednom ze svých zesnulých předků. Předpokládám, že jich za rok zvladnu jen pár, ale těším se na to.
  7. Pokračovat v práci s genetickýma shodama - kde součástí tohoto cíle jsou i detailnější plány z nedávného bilancování shod na 23andMe.
Určitě bych toho rád stihl víc, ale znáte to - kdo chce moc, nemá nic. Zůstanu tedy u 7. Budu se snažit každému z těchto cílo v tom novém roce věnovat, s prioritou shora dolů.

No comments:

Post a Comment